:

:

TV Most

clock

Jul 27, 2017   12:05

0

141

Mur: Politički dijalog neophodan

Mur je, reagujući na neuspešni pokušaj predsedavajućeg Predsedništva BiH Dragana Čovića da sazove sastanak političkih lidera na kojem bi se razgovaralo o aktuelnim pitanjima, izjavio da smatra da je "važno da ima više dijaloga među ljudima u BiH".

"Često vidim po mesnim zajednicama širom Republike Srpske i Federacije BiH mnogo uspešnih lokalnih kontakata. Ne mora baš svaki sastanak da bude u nekoj od institucija, može to biti i na radnom ručku, doručku ili večeri", rekao je Mur novinarima u Stocu.

Å ef Misije OEBS-a istakao je da ne želi da "izvlači nikakve zaključke" zbog neodazivanja lidera političkih stranaka na poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Dragana Čovića.

"Biće još prilika za razgovore. Oni su čak obavezni pred opšte izbore iduće godine, kako bi ljudi imali priliku da se raspitaju za politike koje se nude na izborima", dodao je Mur.

Predsedavajući Predsdništva BiH Dragan Čović juče je, zbog nemogućnosti dolaska određenog broja učesnika, otkazao ranije najavljeni radni ručak političkih lidera u BiH, koji je trealo da bude održan u Mostaru, preneli su mediji u BiH.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva