:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2017   12:05

0

143

Mur i Duraković o stanju u Srebrenici

Džonatan Mur je, nakon susreta sa predsednikom Organizacionog odbora za obeležavanje 22. godišnjice od zločina u Srebrenici Ćamilom Durakovićem, rekao da je Srebrenica bitna iz istorijskih razloga i da su Srebreničani zaslužili pažnju OEBS-a i da imaju njegovu podršku.

Poručio je da je OEBS prisutan svaki dan u Srebrenici, zahvaljujući OEBS-ovom timu u tom gradu, a najavio je da će zajedno sa svojim kolegama prisustvovati komemeraciji 11. jula u Potočarima, preneo je Dnevni Avaz.

Mur i Duraković su, kako se navodi, osim o obeležavanju godišnjice razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji u toj opštini.

"Rekao sam svoje mišljenje o političkoj situaciji u Srebrenici koje može biti prihvaćeno ili ne. Ipak, mislim da imamo tešku političku situaciju koja sigurno nije održiva. Trenutno smo mesto gde se funkcije najbrže menjaju u BiH", ocenio je Duraković, inače, bivši gradonačelnik ove opštine.

Nakon lokalnih izbora, naime, na čelu srebreničke opštine Durakovića je zamenio predstavnik Srba Mladen Grujičić.

Duraković je rekao da mu je drago da aktuelna vlast nije imala ništa protiv da nasledi stavku koja se odnosi na obeležavanje godišnjice u Potočarima.

Bivši gradonačelnik rekao je da ne očekuje opstrukcije obeležavanja 11. jula.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva