:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2018   12:05

0

140

MUP:Molba Mađarskoj da prihvati potvrde o produženju dozvola


Potvrde su izdate u skladu sa uredbom o produžetku roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih tablica sa sedam na devet godina.




 

Nakon što se našoj redakciji obratilo nekoliko građana koji su naveli da mađarska granična policija ne priznaje potvrde o produženju saobraćajne dozvole, zatražili smo komentar u MUP-u koji je u odgovoru naveo da je uputio molbu da Mađarska prihvati potvrde.


"U dopisu se navodi da su vozila, za koja su izdate potvrde i važeće registracione nalepnice, propisno registrovana u Republici Srbiji. Takođe, navedeno je da su ta vozila tehnički pregledana i da je utvrđena njihova tehnička ispravnost, kao i da su osigurana od odgovornosti za štetu pričinjenu trećim licima i da osiguranje važi do roka označenog na registracionoj nalepnici".



U MUP-u dodaju da, "imajući u vidu odličnu saradnju dva ministarstva unutrašnjih poslova veruju da će ovaj problem, koji se pojavio u nekoliko sporadičnih slučajeva od 1. januara ove godine do danas, biti rešen i da će naši vozači moći nesmetano da učestvuju u saobraćaju na putevima u Mađarskoj".



Podsećamo da je uredba o produžetku roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih tablica sa sedam na devet godina stupila na snagu 1. januara 2018. godine.



Da bi građani neometano otišli u inostranstvo, u policiji su dobijali potvrdu na srpskom i engleskom jeziku kojom se dokazuje da je rok važenja saobraćajne produžen.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva