:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2015   12:05

0

129

MUP spreman za otvaranje poglavlja 24

Istakavši da je Ministarstvo unutrašnjih poslova spremno da otpočne pregovore sa EU u sklopu Poglavlja 24, Stefanović je ukazao da će Akcioni plan za to poglavlje biti poslat Vladi Srbije na utvrđivanje, nakon čega će, uskoro, biti predstavljen državama članicama EU.

Stefanović je naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova aktivnosti po Akcionom planu realizuje kao da je već usvojen i da će veliki broj aktivnosti biti realizovan do kraja ove godine, saopšteno je iz tog ministarstva.

"To pokazuje da rukovodstvo Ministarstva želi da implementira sve standarde Evropske unije koji će doprineti bezbednosti svih građana, nezavisno od formalnog datuma otpočinjanja pregovora o članstvu i otvaranju pregovaračkog Poglavlja 24“, rekao je ministar policije.

Stefanović je upoznao Fratinija i sa koracima koje Ministarstvo preuzima na planu unutrašnjih reformi.

"Nacrt zakona o policiji upućen je Evropskoj komisiji na mišljenje, a njegovo usvajanje očekuje se najkasnije do decembra 2015. godine, čime će biti ispunjeni i navodi iz finalne verzije Akcionog plana za Poglavlje 24“, rekao je Stefanović.

Govoreći o problemu lažnih azilanata, Stefanović je naglasio da će Ministarstvo i Vlada Republike Srbije učiniti sve da bezvizni režim za sve državljane Srbije ne bude ugrožen.

Posvećenost procesu evropskih integracija i implementaciji pravnih tekovina Evropske unije nezavisno od političke odluke za formalno otpočinjanje pregovora, kako je naveo Franko Fratini pravi je način i argument za ubrzanje donošenja odluke o otpočinjanju pregovora u sklopu pregovaračke grupe 24.

Stefanović i Fratini zaključili su da se u narednim mesecima može očekivati otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u sklopu pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva