:

:

TV Most

clock

April 20, 2015   13:05

0

171

MUP sa Tužilaštvom o Saši Jankoviću


"Prošlo je mnogo godina od tada i moramo da vidimo da li je uopšte pravno moguće nakon, svega tog vremena (reagovati)", rekao je ministar novinarima.

Napomenuvši da je o svemu obavešten iz medija, Stefanović je rekao da će se konsultovati sa Tužilaštvom o tome, ali i o drugim interesantnim pitanjima - da li je to oružje bilo registrovano i na čije ime, te da li je za to oružje postojala dozvola.

"Informer" je objavio da se u stanu Janković na Novom Beogradu, 1. aprila 1993 , pištoljem CZ 99 ubio njegov drug Predrag Gojković iz Loznice i da je u istrazi utvrđeno da je taj pištolj Jankovićevo vlasništvo, a da on za njega nema oružani list.

"Informer" je objavio da se u stanu Janković na Novom Beogradu, 1. aprila 1993.godine pištoljem CZ 99 ubio njegov drug Predrag Gojković iz Loznice i da je u istrazi utvrđeno da je taj pištolj Jankovićevo vlasništvo, a da on za njega nema oružani list.

List je danas preneo i demanti Zaštitnika građana koji je on subotu objavio na svom Tviter nalogu.

"Od svih tvrdnji koje ste o meni objavili u broju od 18. aprila, tačno je da jedino da se 1993. u stanu u kome sam živeo desila smrt mog bliskog prijatelja. Do danas je ta tragedija pođednako bolna kao i pre 22 godine. Međutim, potpuna je neistina da sam 1993. bio privođen i saslušavan zbog držanja nelegalnog oružja kojem je počinjeno samoubistvo. Čista laž o nelegalnom pištolju i da me sa njim ucenjuje sam vrh bivšeg režima i bezbednosnih struktura, kao i doslovce sve drugo što je u tom tekstu Informera napisano, a televizija Pink prenela u udarnim terminima, najbolja su ilustrazija tabloidizacije države i društva na koju godinama upozoravam", naveo je Janković."

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva