Vesti
MUP primio u radni odnos 150 diplomaca policijske akademije

16:14, 13.10.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je rešenja za prijem u radni odnos 150 diplomaca Kriminalističko-policijske akademije. Istakao je da je ponosan što svake godine u redove policije dolaze ljudi sa Akademije i Centra za osnovnu policijsku obuku, naglasivši da se policija na taj način podmlađuje i u načinu razmišljanja.


Stefanović je istakao da je MUP od početka godine zaposlilo oko 260 diplomaca Akademije i najavio da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti.
Diplomcima, koji će već od ponedeljka napraviti svoje prve korake u redovima policije, ministar je poručio da od njih očekuje da nastave da stalno rade na sebi i da unapređuju svoja znanja i veštine."Očekujem od vas da budete ispravni policajci, da poštujete zakon i da se trudite da vam dan ne prođe samo da bi prošao i da bi ste primili platu, već da u interakciji sa građanima pokažete da vam je iskreno stalo do ljudi", poručio je ministar obraćajući se novim policajcima."Ne sme da vam bude teško da se zaustavite pored prodavnice, na autobuskoj stanici i drugim mestima i upitate ljude kako su i da li imaju neki problem. Time pokazujete da ste zainteresovani za njihovu bezbednost", dodao je Stefanović.Naglasio je da to mnogo govori o policajcu koji obavlja svoju dužnost, bez obzira u kojoj organizacionoj jedinici je zaposlen."To govori o nama, o tome kakvi smo mi kao Ministarstvo unutrašnjih poslova i zato uvek imajte na umu da ste vi lice države. Policajac, vojnik, lekar, nastavnik ili učitelj za sve građane predstavljaju lice države", zaključio je Stefanović, saopšteno je iz MUP-a.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design