:

:

TV Most

clock

April 20, 2015   12:05

0

132

MUP: Ješićeve izjave su zlonamerne

Policija će nastaviti intenzivni rad, kako bi slučajevi prijavlјenih napada u Inđiji i Beočinu bili rasvetlјeni, i nećemo dozvoliti da bilo ko Ministarstvo unutrašnjih poslova uvlači u lične i političke sukobe, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija je krajnje profesionalno i odgovorno pristupila celom slučaju, a u cilјu njegovog rešavanja iz Beograda u Inđiju je upućen i poligrafista, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti tog slučaja, saopštili su predstavnici MUP-a.

Policija je podsetila da je na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva Vladimiru Ješiću i dvojici svedoka ponuđeno da se poligrafski testiraju, ali da su oni to odbili.

„(Funkcioner SNS koji je rentirao automobile ne snimku) Vladimir Gak, kome je takođe ponuđeno poligrafsko testiranje, pristao je da odgovara na pitanja poligrafiste i nije imao reakcije koje pokazuju bilo kakvu povezanost sa napadom na Ješića”, navodi policija.

I Srpska napredna stranka (SNS) preko potpredsednika Izvršnog odbora SNS Aleksandra Jovičića pita zašto je Vladimir Ješić, ako je istina da je pretučen, odbio da ode na poligraf i gde su mu povrede.

Jovičić je na konferenciji za novinare juče Ješića nazvao „lažnim novinarem” tvrdeći da on nema veze s novinarstvom nego da se bavi trgovinom matičnim ćelijama, kao i da u okolini Novog Sada ima kuću od 500 metara kvadratnih.

„Ješić je podjednako novinar koliko je i (predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine) Dinko Gruhonjić, koji na svakom mitingu DS sedi sa Pajtićem, nezavisni novinar”, rekao je Jovičić.

Pokazujući fotografije zamenika predsednika opštine Beočin Milana Čačića sa povredama koje mu je, kako tvrdi, naneo Vladimir Ješić, Jovičić je upitao Ješića gde su njemu povrede i zašto je odbio da ode na poligraf.

„Ješić nije pristao da ode na poligraf i to je dokaz da laže. Mi imamo dokaze, a ovakvu sliku sa povredama nismo videli od Ješića”, rekao je Jovičić.

Jovičić je ponovio da nasilјe i represivne mere koje sprovodi DS neće uspeti i pozvao lidera DS Bojana Pajtića da, budući da ništa radi, počne da radi za građane Vojvodine dok ne dođu izbori.

Na pitanje novinara na osnovu čega tvrdi da Ješić nije želeo da ode na poligraf, s obzirom da Ješić tvrdi da je želeo, ali uz prisustvo advokata, Jovičić je rekao da bi on otišao na poligraf i bez advokata, i dodao da, ako neko neće na poligraf, znači da ne govori istinu.

Izvor: Beta, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva