:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2018   18:39

0

197

MUP dobio pojačanje 272 policajca i vatrogasca-spasioca


Ministar policije Nebojša Stefanović, najboljim studentima i polaznicima, uručio je ugovor o radu.



Stefanović je izjavio da je ove i prošle godine u radni odnos u MUP-u primljeno više od 1.000 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijske akademije, polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i vatrogasaca.



"Ministarstvo će nastaviti sa odgovornom politikom zapošljavanja kadrova u skladu sa potrebama policije", rekao je Stefanović na svečanosti povodom prijema u radni odnos 272 diplomirana studenta Kriminalističko-policijske akademije, polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i osnovne obuke za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica.



U prethodnih godinu i po dana radni odnos u MUP-u zasnovalo je 456 studenata KPA, 521 polaznik COPO i 96 vatrogasaca, rekao je Stefanović.



"Nastavljamo praksu koja već dve, tri godine unazad uspešno teče. Primamo najbolje koji su završili Kriminalističko-policijsku akademiju, Centar za osnovnu policijsku obuku i mlade vatrogasce", rekao je Stefanović i novim radnicima MUP-a i poručio da su od danas u službi svih građana Srbije.



Dodao je da veruje da će oni doprineti većoj bezbednosti i da će svojim radom učiniti da "budemo ponosni na vas".



"Budite na usluzi svakom čoveku, priskočite u pomoć svima kojima je ona potrebna, uvek postupajte u skladu sa zakonom. Pokažite da ste svetla tačka i MUP-a i svoje zemlje", rekao je Stefanović.



Stefanović je dodao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u mlade koji su danas dobili rešenja kroz stručne obuke, usavršavanja i dalje unapređenje njihovih znanja.



Polaznik Centra za osnovnu policijsku obuku Bojan Čeković zahvalio je u ime svih koji su danas primili rešenja o zaposenju.



"Obećavamo da ćemo svojim radom i zalaganjem opravdati ukazano poverenje, primenjujući stečena znanja i veštine i poštujući pravila službe", rekao je Čeković.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva