:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2018   12:05

0

206

Mun i Tramp razgovarali o Severnoj Koreji


Mun i Tramp su razmenili stavove po pitanju najnovijih reakcija Severne Koreje, saopštila je danas kancelarija južnokorejskog predsednika bez daljeg objašnjavanja, prenosi Rojters.


"Dvojica lidera će blisko i nepokolebljivo raditi za uspešno održavanje samita Severne Koreje i SAD koji je zakazan za 12. jun, uključujući i dolazeći samit Južne Koreje i SAD", navedeno je u saopštenju.


 


Tramp i Mun trebalo bi da se sastanu u utorak u Vašingtonu pre nego što se severnokorejski lider Kim Džong Un sastane sa američkim predsednikom 12. juna u Singapuru, kako je zakazano.


 


Glavni pregovarač Severne Koreje Ri Son Gvon u četvrtak je izjavio da neće pregovarati sa Južnom Korejom, osim ako se Pjongjangu ne odgovori na zahteve povodom vojnih vežbi SAD i Južne Koreje.


 


Severnokorejski zvaničnik je tada rekao da će biti teško sedeti licem u lice sa predstavnicima južnokorejskog režima "do rešavanja situacije koja je dovela do prekida pregovora dve Koreje na visokom nivou", preneo je Tas s.


 


On je kritikovao zajedničku vojnu vežbu Seula i SAD, ističući da Seul podržava Vašington koji i dalje pritiska Severnu Koreju u vezi denuklearizacije.


 


U utorak je severnokorejska agencija objavila da su severnokorejski zvaničnici otkazali pregovore sa Seulom zakazane za 16. maj, zbog zajedničkih vežbi SAD i Južne Koreje , a koje su nazvane "namernom provokacijom koja je u suprotnosti sa pozitivnim političkim razvojem na Korejskom poluostrvu".

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva