:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2017   12:05

0

221

MSU za prvih 24 sata obišlo 4.500 ljubitelja savremene umetnosti


Nakon brojnih zvanica, državnog vrha Srbije, danas su gosti Muzeja bili direktori i kustosi srodnih institucija iz regiona i Evrope koje je dočekao direktor Muzeja Slobodan Nakarada, a autor koncepcije izložbe Dejan Sretenović i kustosi izložbe Mišela Blanuša i Zoran Erić proveli su ih kroz postavku.



Jedan od sledećih zadataka Muzeja jeste jačanje mreže sa srodnim medjunarodnim institucijama i ponovno uspostavljanje saradnje, koju je Muzej i ranije negovao. Posle obnove zgrade na Ušću, Muzej opet ima infrastrukturu za organizovanje velikih muzejskih izložbi, koje publika zaslužuje i željno iščekuje.



MSU posetili su direktori MSU iz Zagreba Snježana Pintarić, Muzeja moderne i savremene umjetnosti iz Rijeke Slaven Tolj, MSU u Skoplju Mira Gaćina, MSU Republike Srpske Sarita Vujković, Nacionalnog muzeja savremene umetnosti u Bukureštu Kalin Dan, Nacionalne umetničke galerije iz Sofije Jaroslava Bubnova, Muzeja i galerija Ljubljane Blaž Peršin, Umetničkog muzeja u Lihtenštajnu Friedeman Malš, Centra za modernu i savremenu umetnost iz Kazahstana Roza Abenova i Tretjakovske galerije u Moskvi Irina Gorlova.



Program "24x7" traje do petka 27. oktobra, do kada Muzej neće zatvarati vrata ni u noćnim satima, što je po oceni Nakarade jedinstven koncept u svetu.



Od danas posetioce do Muzeja voze tri linije GSP-a, od Trga Republike, Vukovog spomenika i Banovog Brda. 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva