:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2017   12:05

0

190

Moskva protiv stava SAD o Severnoj Koreji, smatra da je stanje opasno


"žalosno je što SAD ponovo pribegavaju takvim zahtevima, što pozivaju Rusiju i Kinu da povećaju pritisak na Severnu Koreju", rekao je Sergej Rjabkov za novinsku agenciju Ria Novosti.



"Krajnje je vreme da se zaustavi rat pretnjama, pritiscima, ucenama i predlozima preduslova, i da pređemo na stvarnu potragu za političkim rešenjem", nastavio je on, rekavši da strahuje "od nekontrolisane eskalacije".



Reks Tilerson u petak nije obnovio ponudu dijaloga "bez preduslova" sa Severnom Korejom, koju je formulisao ranije ove sedmice.



Američki predsednik Donald Tramp izrazio je žaljenje u petak što se Rusija ne pridružuje naporima Sjedinjenih Država i Kine da povećaju pritisak na Severnu Koreju zbog njenog vojnog programa, rekavši da "Rusija 'nije od pomoći' ".



Rjabkov je danas dodao da "posle sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i govora nekoliko viših zvaničnika zapadnih zemalja, imamo utisak da je logika pritiska dominantna u njihovom pristupu", i ocenio da je "situacija vrlo opasna".



"Ne želimo da se nađemo u situaciji da, uprkos svim naporima Rusije, Severne Koreje, kao i naše dve zemlje zajedno, počne nova spirala konfrontacije", rekao je on.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva