:

:

TV Most

Foto: wikipedia.org

clock

April 15, 2015   12:05

0

168

Moskva osuđuje izjavu Edija Rame o ujedinjenju

Rusko ministarstvo je saopštilo da je Moskva primila s pažnjom izjave u kojima je 4. aprila albanski premijer Edi Rama rekao da bi se Albanci mogli ujediniti u klasičnom smislu, tj. menjanjem granica u regionu ukoliko evrointegracija Albanije i Kosova ne bude ubrzana, prenela je agencija Tas.

"Mi smatramo da bez obzira na to kakvi bi razlozi ili motivi mogli stajati iza Raminih reči, malo je verovatno da će ponavljanje panalbanske retorike doprineti očuvanju klime stabilnosti i dobrosusedskih odnosa u regionu Balkana, što je od vitalnog značaja za Rusiju i druge evropske zemlje", navelo je Ministarstvo, prenosi Tanjug.

U nedavnom zajedničkom intervjuu Rame i kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija prištinskoj televiziji "Klan Kosova", albanski premijer je rekao da "ujedinjenje Kosova i Albanije" ima dve alternative i da sve zavisi od pristupa EU.

Prvo je, dodao je Rama, ujedinjenje u EU, međutim ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će, naveo je, "dve države biti prinuđene da se ujedine na klasičan način".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva