:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2017   17:52

0

156

Moskva: Ishod izbora na KiM posledica popustljivosti SAD i EU

"Dovoljno je reći da većinu glasova osvojila ozloglašena "koalicija pištolja" koja je ujedinila komandante neslavne Oslobodilačke vojske Kosova predvođene Ramušom Haradinajem", ističe se u saopštenju.

To je, kako se ocenjuje, velikim delom rezultat popustljivosti SAD i EU koje nemaju dovoljan uticaj na lidere kosovskih Albanaca da zauzmu konstruktivan pristup u dijalogu sa Beogradom, ispune ključne obaveze, a pre svega one koje se tiču stvaranja Zajednice srpskih opština.

Ruski MSP takođe napominje da Zapad nije reagovao na manifestacije "agresivne velikoalbanske retorike" koja je bila u usponu proteklih meseci, prenosi TAS.

"Priština je shvatila te signale kao ohrabrenje za svoju nepomirljivu poziciju u razgovorima sa srpskom stranom i odlučna je da slomi volju Beograda", navelo je rusko ministarstvo.

Glasni ultimativni zahtevi albanskih političara na Kosovu i namerna nespremnost za kompromis izazivaju ozbiljnu zabrinutost koje svi odgovorni članovi međunarodne zajednice moraju da osude, zaključuje Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva