:

:

TV Most

Foto: rts

clock

Septembar 12, 2018   15:34

0

213

Mokranjčevi dani od 15. do 21. septembra u Negotinu


I ove godine, tokom sedam festivalskih dana, ljubitelji umetničke muzike i Mokranjčevog opusa, biće u prilici da uživaju u mnogobrojnim programima, koje će uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Opštine Negotin i brojnih prijatelja festivala organizovati Dom kulture "Stevan Mokranjac". 

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković rekao je da će festival pokazati kako se čuva sećanje na najznačajnijeg srpskog kompozitora. 

"U programu festivala učestvuje preko 1000 umetnika, horista, Mokranjčevih sledbenika. Negotin će za vreme festivala postati muzički cenatr Srbije. Pozivam sve ljubitelje odlične muzike da dođu u Negotin i da osete izuzetnu atmosferu u na festivalu", kazao je Veličković. 

Sonja Marinković, selektorka festivala napomenula je da je tim koji predvodi napravio program na nivou renomea "Mokranjčevih dana". 

"Festival ima svoje tradicinalne programe u kojima se afirmiše stvaralaštvo Mokranjca. Horovi će pokazati različite tradicije pevanja i odavati počast glasu, istrumentu u koji je Mokranjac najviše verovao" kazala je Marinković. 

Ona je dodala da će u programu festivala između ostalih nastupiti operske dive Iva Mrvoš Anokić i Snežana Savičić Sekulić, koje će publici predstaviti lepotu naše solo pesme. 

"U Negotinu će muzicirati i Vlatko Stefanovski. On će uz svoj trio pokazati virtuoznost dostojnu renomea vrhunskog istrumentaliste koji je između ostalog nastupao sa Londonskom simfonijskim orkestrom. Publika će imati prilike da vidi i čuje grupu Constantine iz Niša, a za kraj festivala planirali smo nastup Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a pod upravom Bojana Suđića" kazala je Marinković.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva