:

:

TV Most

clock

April 14, 2015   12:45

0

339

Moj život je Enklava

"Mislim da je ovo, nakon rata, prvi film koji će biti prikazan u našoj župi. Bilo je folklora i predstava dok fimova nije bilo. Zato mi je čast da mojim ljudima predstavim moj film", rekao je trinaestogodišnji Filip.

Filip je dodao da je poziv da glumi u filmu "nešto najlepše na svetu što mu se desilo", i da je od sreće naučio tekst pre vremena.

"Od malena sam voleo Nebojšu Glogovca. Obožavao sam da gledam (seriju) „Porodično blago“, i onda mi se ispunila želja ne da ga upoznam, već da glumim sa njim", rekao je Filip koji sa majkom i troje braće živi u opštini Štrpce u Sevcu, drugom po veličinu srpskom selu u Sirinićkoj župi.

Filip je naveo da je oduvek najvijao za Crvenu Zvezdu i obožavao fudbal, koji je deci u župi i najvažnija igra.

"Do filma nisam znao mnogo ljudi, a onda sam upoznao i zvezde koje nisam ni sanjao da ću upoznati. Doživeo sam i to da sa (bivšim fudbalerom) Dejanom Stankovićem, koji je u Zvečan, na kosovsku
premijeru, došao baš zbog nas, menjam dres", rekao je dečak koji u filmu nosi dres sa brojem 10 i prezimenom Stanković.

Filip je dodao da "sanja da nastavi glumacku karijeru", i da zato slobodno vreme provodi gledajući domaće filmove.

"Živeti na Kosovu, pogotovo u pravoj enklavi kao što je naša, nije lako, ali barem za razliku od glavnog junaka filma „Enklava“ Nenada, koga sam glumio, u razred ne idem sam već sa 13 drugova i drugarica",
rekao je mladi glumac koji je učenik škole "Šarski odred".

Filip je dodao da sa drugovima u školi o filmu nije mnogo pričao jer je, kako kaže, "lepše da prvo vide film".

Film "Enklava" Gorana Radovanovića imao je premijeru na nedavno završenom beogradskom Festu, nakon čega je počelo njegovo pikazivanje i na Kosovu zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

U najudaljenijoj srpskoj enklavi u Domu kulture Sveti Sava film ce biti prikazan 16. i 17. aprila dan ranije zitelji Gračanice će film videti u Dom kulture.

Film će u subotu biti prikazan u Bogosloviji "Sveti Kirilo i Metodije" u Prizrenu, Orаhovcu i Velikoj Hoči;
u nedelju u Visokim Dečаnima i Gorаždevаcu, a 20. u selu Osojаne, a 21. u Suvom Grlu.

Projekcijаmа će prisustvovati reditelj Gorаn Rаdovаnović i glumci Anicа Dobrа, Rаstko Jаnković, Milenа Jаkšić, dečаci sа Kosovа i Metohije, koji pored Filipa igraju noseće uloge - Denis Murić, Nenad Stanojković i Milan Sekulić.

Izvor: TV Most Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva