:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2015   12:05

0

139

Moguće produženje roka za zaštitu od poverilaca

On, međutim, smatra da rok za privatizaciju ovih firmi, koji ističe 31. decembra ove godine, neće biti produžen, dok predstavnici firmi apeluju da se što pre objave javni pozivi za privatizaciju dela firmi u restrukturiranju, od ukupno 502, za koje je evidentna zainteresovanost kupaca.

"O prolongiranju rokova u vezi zaštite od poverilaca može da se razgovara", rekao je on u izjavi za Tanjug i dodao da bi se to moglo postići kroz izmenu zakona.

Rokovi za privatizaciju preduzeća, kako je ocenio, "ne veruje da će biti promenjeni".

"Rokovi za privatizaciju su više puta odlagani i više ne možemo da se sakrivamo iza države", rekao je Arsić koji se nalazi na čelu Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Ovaj proces, kako je naveo, mora da ima svoj epilog na tri načina - kroz privatizaciju tih preduzeća, tako što će neka koja su vezana za određeni javni posao da ostanu u državnoj svojini ili kroz stečaj.

Za odlaganje rokova privatizacije, kako je naveo, nema osnova ni ako se ima u vidu dogovor sa MMF-om, ali i negativni uticaj koji ta preduzeća imaju na javni dug.









Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva