:

:

TV Most

clock

Februar 25, 2015   12:05

0

201

Moguće nove sankcije Rusiji

"Sada je poseban problem situacija oko Marijupolja. Jasno smo rekli Rusija da bi se, u slučaju napada separatista na Marijupolju, stanje stvari značajno promenilo, uključujući pitanje sankcija", rekao je Fabijus za radio "Frans Info", preneo je Rojters.

"Pitanje sankcija će biti ponovno pokrenuto na evropskom nivou", istakao je francuski šef diplomatije, koji je juče bio domaćin sastanka kojem su prisustvovali njegovi ruski, ukrajinski i nemački kolege, a koji su tom prilikom ponovo pozvali na poštivanje više puta prekršenog sporazuma o prekidu vatre na istoku Ukrajine.

Zvanični Kijev strahuje da bi Marijupolj, grad sa pola miliona stanovnika, mogao da bude nova meta proruskih snaga, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimkin.

Zauzimanje Marijupolja bi proruskim snagama otvorilo koridor ka jugu, uključujući već aneksirano poluostrvo Krim.

Komandant proruskih snaga Eduard Basurin je juče izjavio da te snage i dalje nastoje da preuzmu kontrolu nad čitavom teritorijom Donjecke i Luganske oblasti, uključujući Marijupolj, ali je dodao da će oni to pokušati da to postignu "putem pregovora sa ukrajinskom stranom".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva