TV Most - Mogerinijeva popodne u Beogradu, sa Vučićem pred novinarima
Vesti
Mogerinijeva popodne u Beogradu, sa Vučićem pred novinarima

15:37, 19.04.2018

|

Izvor: RTS

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini stigla je u Beograd. Tokom posete sa predstavnicima vlasti i civilnog društva razmotriće Izveštaj Evropske komisije o Srbiji. Na kraju posete će, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, izneti u javnost najvažnije zaključke.
Foto: Tanjug


Federika Mogerini se najpre sastaje sa predstavnicima civilnog sektora, među kojima su i predstavnici Evropskog pokreta, Jukoma, Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) i drugi, a potom sa premijerkom Anom Brnabić.
Potom se sastaje sa svojim glavnim sagovornikom, predsednikom Srbije, a portaprolka Evropske komisije Maja Kocijančič najavila je za Tanjug da će Mogerinijeva pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje.Predsednik Vučić je uoči njenog dolaska rekao da od razgovora s Mogerinijevom očekuje reči ohrabrenja, ali je takođe fokusiran pre svega na dijalog Beograda i Prištine.O Izveštaju o Srbiji predsednik je naveo da je ocena EK da Srbija napreduje na evropskom putu, ali i da mi radimo na tome zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design