:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2018   12:05

0

200

Mogerini: Trend pozitivnih vesti sa Zapadnog Balkana


"Verujem da ćemo imati dobar početak razgovora o Zapadnom Balkanu. Toj temi ćemo se vratiti u junu. Sa pozitivnim razvojem događaja i vestima iz regiona mislim da možemo da konstatujemo trend i da nastavimo posao na Evropskom savetu u junu koji bi trebalo da potvrdi jasnu evropsku perspektivu celog regiona", izjavila je Mogerini.


Ona je, dolazeći na dvodnevni samit lidera EU 28 u Briselu, poručila da se na pitanju Zapadnog Balkana i njegove EU perspektive radi mnogo kako u Savetu i Evropskoj komisiji tako i sa partnerima iz regiona.


Lideri 28 zemalja članica EU bi, prema nacrtu zaključaka u koji je Tanjug imao uvid, trebalo da "pozdrave samit EU-Zapadni Balkan predviđen za 17. maj u Sofiji, na kome se očekuje ponovna potvrda evropske perspektive regiona, pokretanje konkretnih i vidljivih projekata u cilju poboljšanja infrastrukturnih veza i međuljudskih kontakata i razgovor o boljem zajedničkom angažmanu na zajedničkim izazovima kao što su migracije i bezbednost".


U zaključcima martovskog samita, lideri EU zemlja će potvrditi da će se temi proširenja vrati tokom Evropskog saveta u junu.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva