:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2016   12:05

0

142

Mogerini i Han pozdravljaju odluku o izborima u Makedoniji

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Mogerinijeve i Hana, oni su pozdravili i druge značajne odluke makedonskih lidera na putu implementacije njihovog političkog dogovora od prošle godine, uključujući određivanje datuma za izbore.

"Pozivamo sve političke partije da striktno poštuju kredibilan izborni proces, da omoguće svim građanima slobodu izbora i da nakon izbora izgrade vladu koja se bavi ključnim reformama i radi u interesu svih građana. U istom smislu, sve političke snage moraju hitno obnoviti svoje napore da primene preostali deo političkog sporazuma, uključujući neophodne reforme", navodi se u saopštenju.

On dodaje da će EU nastaviti da pruža podršku ovom procesu i da pomaže Makedoniji da se vrati na svoj put evroatlantskih integracija.

Prevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji će biti održani 11. decembra, dogovorili su se u sredu uveče lideri četiri najveće političke partije, javila je makedonska agencija MIA.

Oni su potpisali sporazum u kojem potvrđuju da su se stekli svi uslovi za održavanje tih izbora.

Na osnovu sporazuma, parlament će biti raspušten u skladu sa makedonskim ustavom a vlada koja će organizovati izbore treba da bude izabrana 2. septembra, saglasno dogovoru od 20. jula, prenosi MIA.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva