:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2018   16:23

0

295

Modernizacija i investiranje u Rafineriji nafte u Pančevu

Izgradnja postrojenja „Duboka prerada nafte" predstavlja najvažniji projekat druge faze modernizacije Rafinerije u Pančevu, jer će doprineti visoko-kvalitetnoj proizvodnji benzina i dizela kao i početku proizvodnje koksa koji se trenutno uvozi.

"Čitavo ovo područje na kojem se odvijaju radovi veličine je dva fudbalska igrališta. Pored 700 radnika koji se svakog dana ovde nalaze imamo i ozbiljnu tešku opremu kao što su specijalne dizalice, velike kamione i moramo sve to veoma dobro i precizno da isplaniramo i to do najmanjih detalja da ne bi bilo nekih probelma", kaže Olivije Buazar, direktor projekta „Duboka prerada".

  Modernizacijom i investiranjem u rafineriji nafte u Pančevu žele da stvore fabriku sa najmodernijom proizvodnjom koja će potrošačima ponuditi najkvalitetniji benzin i dizel u kojima je teška frakcija u nafti svedena na minimum.

"Ono što je značajno za Raafineriju nafte Pančevo, ovim projektom povećavamo i proizvodnju evro dizela preko 38 odsto. Mi sad prerađujemo malo iznad 3 miliona tona sirove nafte godišnje,a startom novog pogona povećaćemo preradu do 4 miliona tona", navodi Vladimir Gagić, direktor Bloka „Prerada" u RNP.

Ova dva reaktora u kojima će se vršiti proces koksovanja visoka su po 30 metara i teška preko 200 tona i za graditelje su predstavljali veliki izazov.

Kapacitet novog postrojenja biće dve hiljade tona naftnih derivata na dan, a planiran završetak svih radova je treći kvartal 2019.godine.

 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva