:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 24, 2015   12:05

0

163

Model Železare primeniti i na druga preduzeća

Orbović je rekao za RTS da je to jedan od modela koji je dobar i koji srpska privreda treba da preuzme kako bi određena preduzeća bila spašena.

Prema njegovim rečima, ima dosta preduzeća "koja su ostala u kondiciji" i model koji je primenjen u Železari može da se sprovede i u slučaju, na primer, trsteničke Prve petoletke, čačanske Fabrike reznih alata, Petrohemije, pančevačke Azotare.

"Kada bi se ovaj model primenio to bi automatski povuklo neka mala i srednja preduzeća u okruženju tih preduzeća i to bi bio pomak srpske privrede. Tako da mislim da bi ovaj model mogao da pokrene srpsku privredu u pozitivnom smeru", rekao je Orbović.

On je dodao da je nešto slično pokušavala i vlada Mirka Cvetkovića, ali da nije imala hrabrosti da to završi do kraja. "Sada smo dobili vladu koja ima hrabrosti i koja je shvatila da gašenjem firmi nećemo doći do rešenja i da treba da pokrenemo te fabrike, a da će iza toga doći zainteresovani partneri za privatizaciju", kazao je Orbović.

Orbović smatra da zaposleni u smederevskoj Železari sasvim sigurno mogu da odgovore na sve zahteve i obaveze koje će biti stavljene pred njih.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva