:

:

TV Most

clock

Decembar 28, 2015   12:05

0

170

MO štiti standard svojih pripadnika

Kako se navodi u saopštenju tog Ministarstva postojeći broj zaposlenih biće zadržan u skladu sa kadrovskim planom popune, dok su, na osnovu analitičke procene formacijskih mesta u Specijalnoj brigadi, bataljonima vojne policije i izviđačkim jedinicama, izmenjeni elementi formacijskih mesta za najveći broj profesionalnih vojnika, podoficira i deo oficirskog kadra nižih činova.

Time će im, kako se navodi, biti obezbeđena veća primanja odmah na početku 2016, čime su stvoreni uslovi za njihovo napredovanje i ubrzano karijerno vođenje, a što će direktno uticati na poboljšanje njihovog standarda.

"Imajući na umu uspeh Ministarstva odbrane u svim segmentima, pogotovo na polju ušteda, kao i povećano zalaganje zaposlenih, naročito onog dela zaposlenih u Vojsci koji imaju najniže plate, ministar odbrane je na osnovu svojih ovlašćenje, krajem 2015, za postignute rezultate u službi nagradio novčanim iznosom od 10.000 dinara više od 3.000 profesionalnih pripadnika Vojske sa najnižim primanjima", navodi se u saopštenju.

Kako bi se poboljšao materijalni položaj zaposlenih u MO i VS svima koji na to imaju pravo i koji to žele omogućeno je da reše stambeno pitanje subvencionisanim stambenim kreditima ili da sačekaju da im se dodeli stan.

"Podsećamo da je, uz podršku Vlade Srbije, a vodeći računa o socijalnom položaju svojih zaposlenih, obezbeđeno povećanje primanja od dva odsto, počev od decembarske plate koja će u vidu akontacije biti isplaćena početkom januara 2016", navodi se u saopštenju.

Vojnim budžetom bavi se novogodišnji broj magazina "Odbrana", koja na šest strana i razgovore sa odgovornim ljudima iz Ministarstva odbrane piše o finansijama vojske, kako i na šta su trošene državne pare.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva