:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2018   12:05

0

209

Mnoge povoljnosti kod nabavke udžbenika


Napravili smo standard za digitalne udžbenike, rešeno je pitanje za sve udžbenike za decu koja su sa posebnim potrebama, da zaista budu prilagođeni udžbenici i dostupni, da tu postoji zakonska obaveza i niz drugih stvari. Distribucija udžbenika je jako važna i tu je ona priča o zadrugama. Pri kraju su i mišljenja ministarstva finansija o pravilniku o đačkim zadrugama i tek onda će rabat smanjiti cenu udžbenika, kaže ministar Šarčević.



Predsednica aktiva direktora osnovnih škola ističe da se čekaju jasna uputstva resornog ministarstva o formiranju školskih zadruga i nabavci udžbenika preko njih. Do sada, roditelji su nabavljali udžbenike na stari način.


Koliko možemo, utičemo na roditelje da pronađu među starijom decom polovne udžbenike ili neki nasleđuju od starije braće ili sestara, a polovne udžbenike mogu čak i u gradu kupiti, a ono što je škola u obavezi i što dobijamo instrukcije i upućujemo roditelje to je nabavka besplatnih udžbenika", kaže Jasmina Pastonjicki, predsednica Aktiva direktora osnovnih škola.



"Uvek na Savetu roditelja daju se predlozi kako da se nabave knjige i mi izaberemo najbolji mogući način. Naravno da su to knjižare, gde na rate mogu roditelji da kupe knjige, ima dosta roditelja koji žele novu knjigu i onda je to najbolji izbor", kaže Branislava Stefanović, predsednica Saveta roditelja OŠ "Vasa Stajić"



Nadležni poručuju roditeljima da ne žure sa kupovinom udžbenika za narednu školsku godinu, već da sačekaju novi zakon, koji bi trebalo da bude usvojen u narednih mesec dana.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva