:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Avgust 17, 2017   16:42

0

259

Mladi novosađani na putu za Prizren obišli Kosovsku Mitrovicu

Od Novog Sada, Rume, Šapca, Valjeva, ÄŒačka, Ibarskom magistralom preko Kraljeva, Ušća do Kosovske Mitrovice Nina Stojanović i Tomislav Lovreković uputili su se u Prizren pešice.
Oni kažu da su se do Kosovske Mitrovice umorili ali samo fizički, duhovno nisu. Od Novog Sada do Kosovske Mitrovice pešačili su petnaest dana, naravno sa pauzama.

“U Kosovskoj Mitrovici ostaćemo dan-dva, koja je bastion srpstva ovde na severu, ovde nam je uvek bilo lepo, odavde krećemo ka Prištini a nakon toga za Prizren”, rekao je Tomislav Lovreković.

Tokom kratkog obilaska grada ekipa TV Most iz Zvečana potrudila se da im pokaže što više znamenitosti u Kosovskoj Mitrovici.

Na pitanje novinarke zbog čega su krenuli na ovaj put Nina Stojanović kaže:

„Ideja da krenemo na ovaj put bila je želja da skrenemo pažnju na socijalno ugrožene Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji i da, koliko je to u našoj moći, pokrenemo nacionalnu svest i da to dođe do mladih ljudi, da ih pokrenemo da i oni na neki način pomognu naše sugrađane na Kosovo i Metohiju“, rekla je Nina.

Prizren su odabrali jer je on grad, kako kaže Nina, koji ima posebno mesto u srcima mladih, to je naša kulturna prestonica, naš carski grad.

Pre odlaska u Prizren planiraju da obiđu i druge srpske svetinje, kao i malobrojne Srbe koji su na svojim ognjištima.

U Prizrenu će ih sačekati članovi ogranka Humanitarne

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva