:

:

TV Most

clock

Jul 12, 2017   12:05

0

117

"Mlade motivisati da ne napuštaju svoje zemlje"

Na četiri panela govori se o mobilnosti i razmeni, inkluziji prevazilaženja stereotipa, preduzetništvu i učešću mladih.

"Mlade ljude treba motivisati da ne napuštaju svoje države tako što će im se dati mogućnost da učestvuju u odlučivanju zajedno s vlastima, na način da budu saveznici, a ne protivnici", poručio je Luis Alvarado Martinez, predsednik Evropskog foruma mladih.

Predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT jedna je od učesnica Foruma i sa članovima delegacije iz Bosne i Hercegovine deo je radne grupe o temi preduzetništva.

Kako je zaključeno tokom prvog dana Foruma, važno je nastaviti proces promocije i integrisanja preduzetničkog učenja kao ključne kompetencije u sve delove obrazovnog sistema, te omogućiti jačanje kapaciteta svih onih koji su uključeni u te procese.

Istaknuto je i da su potrebni raznovrsniji načini finansijske i stručne podrške za biznise koje mladi tek pokreću, da takvi programi vlada treba da budu kontinuirani i da je važno meriti njihove rezultate da bi svaki novi program učio na greškama prethodnog.

Zaključci sve četiri radne grupe biće upućeni i premijerima država Zapadnog Balkana i predstavljeni danas nakon obraćanja Johanesa Hana, evropskog komesara za politiku proširenja i susedstva.

Forum je treći u nizu ciklusa foruma mladih koji je započeo prošle godine u Parizu, a rezultirao otvaranjem Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih dalje će razvijati svoj program rada da bi podsticao saradnju mladih u regionu.

Forum mladih država Zapadnog Balkana i EU održava se na Univerzitetu u Trstu, a organizuje ga Evropska komisija u partnerstvu s italijanskom vladom, Evropskim forumom mladih i SALTO omladinskom mrežom, saopšteno je iz Instituta za razvoj mladih KULT.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva