:

:

TV Most

Foto: Fonet, arhiva

clock

Januar 21, 2018   12:05

0

236

M.Ivanović: Atentat na Olivera ima više motiva i ciljeva


"Cilj je, pre svega izazivanje opšteg straha i uznemirenja među Srbima. Sigurno je da je ubistvo jednog poznatog Srbina izazvalo veliko uznemirenje i bojazan među našim narodom na KiM, a konsekvence su svakako i destabilizacija političke situacije. To može da dovede i do masovnijeg napuštanja ovih prostora, što i jeste zvanični cilj albanskih lidera, odnosno njihove zvanične, ali i nezvanične politike", rekao je on za "Novosti".


Povodom navoda prištinskih medija da su i drugi predstavnici Srba potencijalne mete, Ivanović kaže da iza toga stoji plan da se izazove destabilizacija KiM u onim delovima gde žive Srbi.


"Smatram da je u pitanju želja Amerike da 'pokore' deo Kosmeta u kojem žive Srbi, da obezbedi potpunu centralnu vlast i upliv NATO na teritoriju KiM. Zato Amerikanci prikrivaju činjenicu da je Kosovo centar organizovanog kriminala, trgovine belim robljem i drugih kriminalnih aktivnosti", rekao je on.


Prema njegovim rečima, odbijanje kosovskih organa da prihvate pomoć srpske policije i pravosuđa ukazuje na nameru da se sakriju zločin i počinioci zločina.


"Zato oni odbijaju pomoć, jer srpska policija i srpski istražni organi mogu umnogome da doprinesu tome da se ubice i nalogodavci otkriju. Ali kosovskim institucijama to ne odgovara. Motiv da se zločin ne rasvetli do kraja mogu da imaju samo kosovske institucije i njihovi strani mentori, koji žele destabilizaciju Srbije, da zaplaše naš narod i da ga oteraju", rekao je on.


Zbog čega bi, zapitao je on, Srbija želela da destabilizuje sopstveni narod i sopstvenu državu.


"Jasno je gde treba tražiti motive, kao i to da CIA kontroliše sva zbivanja na KiM. Kako onda ne znaju ko su ubice Olivera Ivanovića?", rekao je Ivanović.


On kaže i da bi Oliver Ivanović, da je nastavljeno suđenje, morao da bude oslobođen optužbi, a institucije u Prištini i Eueks bi bile prinuđene da priznaju da je lažno optužen za smrt desetine Albanaca i da je nevin bio u zatvoru.


"Priznanjem Euleksa i institucija u Prištini pala bi teza da su najistaknutiji Srbi sa KiM zločinci, što bi uticalo na to da mnogi strani predstavnici uvide grešku što su priznali lažnu državu Kosovo u kojoj su terorizam i bezakonje u eskalaciji", naveo je on.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva