:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2015   15:17

0

207

Mitrovdanske svečanosti u Kosovskoj Mitrovici

U okviru Mitrovdanskih svečanosti , u sredu, 4.novembra od 18.00 časova u holu Filozofskog fakulteta biće održana izložba fotografija hrama Sv.Dimitrija.

Potom od 19.00 časova sledi Akademija u amfiteatru Filozofskog fakulteta gde će biti prikazan prvi dokumentarni film o nastanku hrama Sv.Dimitrija.

U četvrtak 05.novembra u Hramu Sv. Dimitrija od 16.00 sati biće priređena tribina pod nazivom “Zavičajni pisci Aleksandru J.Despotoviću”.

U subotu 07. novembra u mitrovačkom Dvoru u 19.30 časova, održaće se duhovna akademija pod nazivom ,,Mladi Sv.Dimitriju,,.

Na Mitrovdan, 8.novembra u hramu Sv.Dimitrija sa početkom u 8 časova služiće se sveta liturgija, a u 10.30 sati kreću litije od hrama.

Istog dana na Trgu Šumadija u 11.30 časova rezaće se slavski kolač i Mitrovdanski kolač sa zlatnikom, a potom, u porti hrama Sv.Dimitrije prirediće se slavski ručak u 12 časova i 30 minuta.

Srpska pravoslavna crkvena opština Kosovska Mitrovica upućuje poziv svim vernicima grada Kosovske Mitrovice da u nedelju, 8.novembra prisustvuju gradskoj slavi Sv.Dimitrija i time uveličaju obeležavanje desetogodišnjice postojanja ove svetinje.

Organizatori ovogodišnjih Mitrovdanskih svečanosti su Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, Gradska biblioteka “Vuk Karadžić”, Gradski Muzej i hram “Sv. Dimitrije”.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva