:

:

TV Most

clock

Decembar 22, 2015   12:05

0

148

Mitrovčani u četvrtfinalu Kupa Srbije u odbojci

Pomoćni trener Vojvodine Nedžad Osmankač rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Zvečanu da je ekipa iz Kosovske Mitrovice “tvrd I nezgodan protivnik” na domaćem terenu I obzirom da se igra na dve utakmice, kolika je bitna današnja u Leposaviću, toliko će biti bitna I ona u Novom Sadu.

“Mi imamo određenih obaveza vezano I za Evropu I za prvenstvo, težak nam je bio ritam ove godine, mislim da nismo imali težu sezonu I mnogo teških utakmica, sv eje to ostavilo traga. Međutim, svi smo mi profesionalci, zato smo I napravili dosta snimaka I spremili se. Videćemo večeras na parketu ali sigurno da nas čeka uzbudljiva I zanimljiva utakmica I jedan dvomeč. I mi I domaća ekipa treba da uživamo u odbojci a sigurno će I za gledaoce da bude pravi doživljaj” – rekao je Osmankač.

Trener mitrovčana Miloš Marković izrazio je zadovoljstvo što im je ekipa Vojvodine došla u goste a što se tiče utakmice, daće naravno svoj maksimum.

“Očekivali smo da ovo bude praznik odbojke I da ovo što radimo svih ovih godina, da nam dolazi potvrda da radimo I idemo ispravnim putem. Dovesti jednu Vojvodinu, jedan ovakav, veliki klub na Kosovo I Metohiju jeste jedan podvig, ne u nekim prijateljskim namerama već da u jednoj takmičarskoj utakmici odmerimo snage . Nesumnjivo je da su oni apsolutni favoriti ali naravno da ćemo I mi svoju šansu tražiti kroz meč” – rekao je Marković.

Libero Vojvodine Nikola Peković rekao je da je u pitanju jako bitna utakmica i svi igrači maksimalno su spremni osim Borslava Petrovića koji je već duže vreme odsutan sa terena.

“Imamo pun respekt prema protivniku , to što us oni za rang niži od nas to ništa ne znači, znamo da izgraju tvrdo, već smo ih skautirali, gledali smo njihove utakmice, jedna jako dobra i kvalitetna ekipa” – rekao je Peković.

On je izrazio zadovoljstvo što gostuju na KiM, istakavši da je retkost da se neki klub sa juga Srbije takmiči.

Kapiten mitrovčana Marko Nikolić istakao je da su vrata kluba otvorena za sve koji imaju energiju I strpljenja da istraju, da se klub podigne na viši nivo.

“ Ako smo uspeli da dovedemo Vojvodinu, što je bilo nerealno pre 5 godina, zašto ne bi bila normalna stvar da ih svake godine očekujemo” – rekao je Nikolić, zahvalivši Vojvodini na pozivu da budu njihovi gosti.

“Malo je takvih klubova koji bi u svakom trenutku izašli u susret I omogućili da možda mi kao mladi I ambiciozni I trener I igrači sutra prisustvujemo njihovim treninzima I učimo od njih odn.najboljih” – kazao je Nikolić.

Najznačajnija utakmica u istoriji ovog sporta na Kosovu i Metohiji počinje u 18 časova a igra se u sportskoj hali u Leposaviću. Ulaz je slobodan.

Naredna utakmica igra se u Novom Sadu 26.decembra.

OK “Vojvodina NS seme” je najtrofejniji srpski klub, 13-ostruki prvak države i učesnik ovogodišnje Lige šampiona.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva