:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   18:37

0

233

Mitrovačka grupa Omnibusi na Exit-u

Frontmen benda Dejan Pavićević kaže da im učešće na ovako jakom festival itekako znači za dalju afirmaciju.

Exit i Studentski kulturni centar Novi Sad, zajedno su realizovali do sad najveći konkurs za muzičare koji će ove godine nastupati na vodećim binama od 9. do 12. jula.

Dva mesta na glavnoj bini Exita izborili su grčki bend 10 Code i zagrebačka kantautorka Sara Renar, dok će na Fusion bini svirati Bobo Knežević i Cotomašina iz Zagreba, Kim Tamara iz Šida, Omnibusi iz Kosovske Mitrovice i Plastic Sunday iz Niša.

Frontmen benda Omnibusi Dejan Pavićević kaže za Kontakt plus da prvi put učestvuju na ovako jakom festival, što im itekako mnogo znači za dalju afirmaciju

“Jako smo počastvovani. Znamo svi da je Egzit jedan od 5 najjačih festivala u Evropi, čak je jedne godine odneo pobedu kao najbolji festival u Evropi. Pritom, mi smo zauzeli mesto na drugoj po bitnosti bini a to je Fusion stage u konkurenciji od 4 hiljade bendova koliko ih se prijavilo a mi smo ušli medju prava 43 benda s tim što samo 4 benda nastupaju na Fusion bini gde nastupaju najveće zvezde regiona, I neke iz inostranstva, a ovog puta smo I mi uzeli učešće” – rekao je Pavićević.

“Egzit će nam mnogo značiti, tu ima dosta novinara, svi mediji su prisutni I to će nam mnogo značiti za dalju afirmaciju” – podvukao je Pavićević.

Pavićeviće je kazao da još ne znaju kada tačno nastupaju na ovogodišnjem Exitu ali će čim dobiju satnicu putem medija obavestiti sve kako bi svi koji zzele mogli da dodju na Exit I podrzze ih.

Pripremaju se uveliko za nastup a Pavićević je zahvalio Mitrovačkoj rok školi koja im je besplatno ustupila prostor za vezzbanje.

On je dodao I da očekuju podršku lokalne samouprave, obzirom da osim njega niko od članova benda nije u radnom odnosu, napominjući da su im opštinske strukture ranije uvek izlazile u susret.

Grupa Omnibusi iz Kosovske Mitrovice postoji od 2007. godine mada se članovi muzikom bave mnogo duže. ÄŒlanovi benda su: Dejan Pavićević-vokal i gitara, Danijel Spasojević-solo gitara, Nemanja Mišić-bas gitara, Zoran Savić-bubnjevi.

Pavićević je istakao da sada imaju I novog člana, klavijaturistu Milana Erjaveca .

“Imamo I pojačanje, naš novi član je Milan Erjavec na klavijaturi I samim tim sada bend mnogo kvalitetnije I modernije zvuči. On svira sintisajzer Casio koji ima najmodernije boje I malo smo pomakli u tim trendovima što se tiče zvuka I svega” – rekao je frontmen Omnibusa.

Muzika koju sviraju je power pop koji se svira u Velikoj Britaniji, objašnjava Pavićević.

“To je pop ali da ne budemo pogrešno shvaćeni to je taj neki power pop koji se svira u Velikoj Britaniji, nije ovaj pop sa naših prostora, nego onako malo više vuče na svetski, neki kazzu da je to I art pop ali pop koji je malo ozbiljniji” – rekao je on.

Omnibusi trenutno pripremaju materijal za treći album a predstojeći boravak u Novom Sadu, pored nastupa na Exitu iskoristiće I za snimanje tri nova single.

Grupa Omnibusi je do sada nastupala širom Srbije, u Kosovskoj Mitrovici, Štrpcu, Gračanici, Prištini, zatim na podgoričkoj gitarijadi kao I u Alkmaru , Amsterdamu i Utrehtu ( Holandija),

Takođe su nastupali i kao gosti na koncertima naših eminentnih grupa: Van Gogh, Darkwood Dub, Partibrejkersi, Električni Orgazam...

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva