:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2015   12:05

0

116

Miščević:Srbija spremna za otvaranje poglavlja

Miščević je na 15 Ekonomskom samitu rekla da otvaranje poglavlja nije nagrada, već rezultat teškog rada te da je njen najjači utisak, što se izveštaja o skriningu tiče taj da je nivo uključivanja i unošenja zakonodavnih tekovina EU u Srbiju na visokom nivou.

Kako je dodala to je poruka koju šalje i vlada Srbije i podvukla da Srbija u poređenju sa ostalim zemljama ima viši nivo evropskih zakona, ali da je primena tih zakona nezadovoljavajuća.

Ona je dodala i da upravo rad na poglavljima i njihovo otvaranje mogu i hoće pomoći u smilsu primene zakona, ali i ukazala da Srbija ne radi toliko naporno i stalno samo da bi štikrirala neku kućicu u tim upitnicima, već da bi postigla realan i konkretan rezultat.

Miščević je navela da je prošla sednica bila posvećena poglavljima 23 i 24 za koje je rekla da su osnovi čitavog procesa pregvora, da u tom procesu napredujemo i da se nada skorom otvaranju tih poglavlja.

Šefica pregovaračkog tima je ukazala i na dijalog u Briselu, navela da je to trajan proces i vezan je za otvaranje pogavlja 35.

Kako je podvukla radi se i na drugim poglavljima, kako što je poglavlje 32, vezano za finansije, za koje je Srbija spremna i pripremljena od avgusta prošle godine.

Ona je dodala i da je reforma državne uprave problem ne samo u Srbiji već se to često pominje i u samoj EU i to jste veoma važno pitanje.

Ona je ukazala i na Strategiju koju je Srbija donela o razvoju malih i srednjih preduzeća i podvukla da u EU postoje programi koji pomažu taj razvoj.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva