:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2016   12:05

0

119

Mirović: Većina članova GO SNS za izbore

"Iskreno mislim da je većina članova Glavnog odbora za raspisivanje i vanrednih parlamentarnih izbora, ali ostavimo to raspravi koja će se održati u nedelju", rekao je Mirović za B92.

Upitan da li će on biti kandidat za pokrajinskog premijera, Mirović je rekao da se o kandidatu još nije razgovaralo, te da će to biti tema nakon pokrajinskih izbora, na kojima će, kako je uveren, SNS "brilijantno" pobediti.

On je kazao da su gotovo sve opozicione stranke za vanredne parlamentarne izbore, ali da je za to i veliki deo, kako je rekao, "angažovane javnosti".

"Od polovine jeseni 2015. kreira se atmosfera u kojoj je praktično nemoguće raditi ili je moguće raditi u defanzivnoj varijanti. Vlada za defanzivnom varijantom nema potrebe, jer imamo dobre rezultate u gotovo svim oblastima", rekao je Mirović.

Iako SNS ima većinu u parlamentu, Miović je kazao da "suština nije u golom broju", već da je suština da se atmosfera rada, promena i rezultata, posebno ekonomskih, prenese u druge sfere društva.

"Pre nekoliko dana premijer Vučić je obišao gradilište Beograda na vodi i umesto da to bude glavna vest - da projekat napreduje prema planu, vest je da li su pojedini novinari zadovoljni ili ne načinom na koji se sa njima komunicira", smatra Mirović.

Kako je dodao, kada se stvara atmosfera u kojoj se ne može raditi, preostaje samo jedan mehanizam da proveri da li postoje bolji, popularniji na političkoj sceni.

On je istakao da je sve jači pritisak na vladu i da je sve jače relativizovanje, pa i poništavanje rezultata vlade, naročito u ekonomskoj sferi.

Na pitanje da li premijer Vučić željom da skrati svoj mandat može da doprinese boljim rezultatima SNS na pokrajinskim izborima, Mirović je odgovorio odrečno.

"Mi ćemo svakako na pokrajinskim izborima izaći sa rezultatima koje je naša vlada, vlada Aleksandra Vučića, postigla i ponudićemo novi plan koji podrazumeva saradnju pokrajinske i Vlade Srbije", rekao je Mirović.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić zakazao je sednicu GO te stranke za nedelju, 17. januara, na kojoj će zatražiti odobrenje većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre Skupštine stranke ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva