:

:

TV Most

Foto: sns.org.rs

clock

Maj 03, 2015   12:05

0

233

Mirović: Važna jedinstvena državna politika

On smatra da postoje različita viđenja, ali da je bitna jedinstvena državna politika.

"Ipak, važne su zajedničke poruke kada je reč pitanjima od interesa za državu Srbiju, a ako se razlikujemo u nekim političkim stvovima, dužnost nam je da te stavove uklopimo u te zajedničke poruke. To je suština odnosa predsednika Srbije i Srpske napredne stranke", kazao je Mirović.

Ističe da dijalog treba podržati, ali da grubi dijalog preko medija nije primeren.

"Svi članovi stranke posebno članovi Glavnog odbora, najviši stranački funkcioneri, dogovorili smo se da sva aktuelna pitanja rešavamo kroz dijalog, a ne preko medija.", naveo je Mirović.

Govoreći o lokalnim i pokrajinskim izborima, napominje da se zalagaže za njihovo održavanje u decembru.

"Već za nekoliko dana ulazimo u poslednju godinu mandata pokrajinske vlasti i vlasti u lokalnim samoupravama. Verujemo da ćemo dijalogom i razgovorom sa predstavnicima većine političkih stranaka doći do termina, mi smo predložili decembar", kazao je Mirović.

Na tim izborima naprednjaci očekuju visok rejting, a Mirović je ocenio da im na to pravo daju rezultati postignuti u prethodnom periodu, pre svega kada je reč o javnim finansijama i ekonomskim pokazateljima.

Ipak, prema njegovim rečima, naprednjaci ne potcenjuju svoje političke protivnike.

"Desnica je opasna, aktuelna, ali ni ta koalicija, taj fenomen oko Demokratske stranke nije za potcenjivanje. Svako potcenjivanje bi značilo da na izvestan način niste svesni svojih slabosti, a mi smo svesni naših slabosti", kazao je Mirović.

Najavljuje i da će naprednjaci do kraja maja završiti svoje unutarstranačke izbore.

"Apsolutno smo zadovoljni dosadašnjim tokom stranačkih izbora, odmah nakon završetka tog procesa, počinje formiranje okružnih odbora i pokrajinskog odbora, i tako se spremamo za najvažniji ispit lokalne i pokrajinske izbore", kazao je potpredsednik SNS-a.

Govoreći o mogućoj rekonsktrukciji Vlade, Mirović je istakao da se analiziraju svi njeni aspekti - organizacioni, kao i oni o političkim savezima.

"Mi na osnovu broja poslanika možemo sami da formiramo Vladu, ali se postavlja pitanje snage ukupne podrške za promene u zemlji. Zašto iz drugih političkih stranaka ne bismo birali ljude koji imaju kvalitet, koji imaju snagu, zašto ne bisnmo i sa opozicijom razgovarali o aktuelnim i važnim temama, čak i iz njihovih redova birali ljude koji mogu da pomognu?", upitao je Mirović.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva