:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

120

Mirović i Brnabić posetili Poljoprivredni sajam

Zahvalivši se premijerki Brnabić na poseti, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je, nakon obilaska izlagača, da dolazak kompanija iz više od 60 zemalja najbolje govori o samom značaju Međunarodnog poljoprivrednog sajma i stanju u oblasti poljoprivrede u našoj zemlji.
"Pokrajinska vlada zajedno sa republičkom čini napore da se uslovi u poljoprivredi poboljšaju i da se koordiniše proces koji dovodi do velikog interesovanja kompanija za ovom sajamskom manifestacijom", rekao je Mirović i dodao da će rezultat toga biti dodatni impuls ekonomskom rastu i razvoju, koji je, kako je naveo, u Srbiji već prisutan.
 
On je dodao da Pokrajinska vlada zajedno sa ministarstvom poljoprivrede radi na definisanju razvojnih mera i realizovanju projekata u oblasti navodnjavanja.
 
"Imamo elemente koji nam ukazuju na optimizam u ovoj oblasti, stoga trend rasta i proces razvoja ne sme da stane", kazao je predsednik Mirović.
 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić tom prilikom je rekla da su se Vojvodina i Srbija pozicionirale kao jedan od centara evropske poljoprivrede, čemu je, kako je navela, značajno doprineo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva