:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2016   12:05

0

114

Mirović: DS i LSV silom da ostanu na vlasti

Mirović, koji je i predsednik Saveta za Vojvodinu SNS, na vanrednoj konferenciji za novinare naveo je da je više od 100 pristalica DS-a danas prepodne želelo na silu da uđe u skupštinsku salu i da spreče održavanje sednice na kojoj je kako kaže, većina odbornika svojom voljom želela da smeni predsednika Skupštine opštine Bela Crkva.

"Bacili su i suzavac, a jedan odbornik LSV-a je prevrtanjem stolova pokušao da izazove incident. Sve ovo što se dešava pokazuje karakter naših političkih konkurenata koji na silu pokušavaju da ostanu na vlasti", rekao je Mirović, dodajući da SNS osuđuje incident i traži od nadležnih organa da istraže slučaj.

Posebno je, kako je naveo, zabrinjavajuća izjava pokrajinskog sekretara za lokalnu samoupravu Branislava Bugarskog, koji je, kako kaže, tražio intervenciju međunarodne zajednice i "nekakvu zaštitu Vojvodine".

"Vojvodini nije potrebna nikakva zaštite osim od onih koji su od 2000. na vlasti i koji nasiljem žele da ostanu u toj vlasti. Sve ovo govori o paničnom strahu DS i LSV od promena, pa čak i u jednoj maloj sredini kao što je Bela Crkva", rekao je Mirović.

On je ta dešavanja povezao sa predstojećim pokrajinskim izborima primetivši da u DS i LSV ne mogu da se pomire sa činjenicom da su 15 godina na vlasti a da ih narod više ne želi.

Mirović je najavio da će tokom dana SNS izneti dokaze o svemu što se dogodilo u Beloj Crkvi, a na pitanje novinara kako komentariše optužbe demokrata i ligaša da je SNS izazvala incident u Beloj Crkvi, Mirović je odgovorio da onome ko ima većinu ne odgovara nasilje.

"Ako je tačno da DS i LSV imaju većinu zašto nisu mirno ušli u salu i dizanjem ruke to i dokazali. SNS nema nikakav motiv za bilo kakvo izazivanje incidenata jer ima jasnu većinu", rekao je Mirović zaključivši da je, prema saznanjima koja ima, u potpunosti ispoštovana procedura zakazivanja sednice Skupštine opštine Bela Crkva.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva