:

:

TV Most

clock

April 19, 2018   12:05

0

184

"Mir i stabilnost - zajednički interes Srbije i NATO"


Brnabićeva je precizirala da je Srbija bez aspiracija ka članstvu u NATO ili bilo kojoj drugoj vojnoj alijansi u svetu, ali da je potvrdila posvećenost daljem razvoju saradnje sa Alijansom i državama koje čine ovu organizaciju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.




Naglasila je da je Srbija pokazala da je odgovoran partner, spremna da sarađuje sa NATO i drugim međunarodnim faktorima, pre svega kroz učešće u programu "Partnerstvo za mir".



Brnabićeva je istakla da je prisustvo Kfora na Kosovu i Metohiji od izuzetne važnosti za Srbiju, naročito nakon nedavnog incidenta i hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića od strane specijalnih jedinica kosovske policije.



Predstavnici delegacije NATO preneli su predsednici Vlade da razumeju koliko je pitanje Kosova i Metohije osetljivo za Srbiju i istakli da je važno nastaviti sa pronalaženjem trajnog i održivog rešenja.



Brnabićeva je ocenila da je, uprkos razvijenim političkim odnosima i brojnim oblastima saradnje sa NATO, odnos srpske javnosti prema Alijansi i dalje opterećen teškim nasleđem iz prošlosti, navodi se u saopštenju.



Naglasila je važnost daljeg jačanja međusobne saradnje naročito u oblasti borbe protiv terorizma, trgovine ljudima, kao i organizovanog i sajber kriminala.



Dogovoren je i nastavak zajedničkih aktivnosti u cilju povećanja stepena bezbednosti i razmene znanja i iskustava.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva