:

:

TV Most

Foto: RSE

clock

Avgust 24, 2018   20:19

0

280

MIP dobio notu Rusije zbog zabrane ulaska pisca Prilepina u BiH


"Do kraja dana, najkasnije u ponedjeljak ujutro, mi ćemo uputiti dopis Izvršnom obaveštajnom odboru koji čine predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i ministri Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda i zatražiti od njih informacije u vezi sa ovim slučajem", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.



Prema njegovim rečima, ovaj Odbor treba da traži informacije od Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA).



Ambasada Rusije u BiH je juče izrazila "zabrinutost i duboko razočaranje" zbog odluke da se Prilepinu zabrani ulazak u BiH i o tome zatražila objašnjenje od MIP BiH.



Crnadak je rekao da MiP BiH ne izdaje naredbu da se nekoj osobi zabrani ulazak u BiH, niti ima spiskove osoba kojima je zabranjen ulazak.



Prema njegovim rečima, u vezi sa slučajem Prilepina bilo je dosta "kvaziinformacija, jer su blizu izbori".



Crnadak je potvrdio da će 16. i 17. septembra na njegov poziv u posetu BiH stići ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.



"Posebno mi je zadovostvo što će posetiti i Banjaluku. Takodje želim potvrditi da je kabinet predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, putem protokola Ministarstva, potvrdio da će imati sastanak s Lavrovim", naglasio je Crnadak.



Ministar inostranih poslova BiH rekao je da je on sugerisao posetu Lavrova Banjaluci, gde će prisustvovati polaganju kamena temeljca za izgradnju Rusko-srpskog kulturnog centra.


Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva