:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2018   12:05

0

268

Miodrag Nikolić Feman, dobrotvor poreklom iz Prekala


 To nije prvi put da Nikolić pomaže Srbima na Kosovu, jer je odmah po povlačenju srpske vojske sa Kosova, posle Kumanovskog sporazuma, sa kolegama privatnicima iz Jagodine Srbima na Kosovu poslao sedam šlepera pomoći u hrani, odeći, obući, higijeni...




Iz Jagodine će u narednih desetak dana majci sa šestoro dece u Lapljem selu stići traktor, rekao je Tanjugu privrednik iz Jagodine Miodrag Nikolić Feman.


  Obećanje Nikolića u subotu je preneo majci koja je tražila "makar polovan traktor da bi mogla da izdržava porodicu" predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa Srbima u Lapljem Selu.


"Dobiće nov traktor", poručio je Nikolić, koji je poreklom iz Prekala kod Kline, a koji u Jagodini, od 1985. godine ima Fabriku elektromaterijala, opreme, rasvete, ormara, alata i panela za solarnu energiju "Feman".



"Pratio sam posetu Kosovu i razgovor Vučića sa Srbima u Lapljem Selu i nisam se dvoumio, poslao sam poruku da ću toj ženi i deci kupiti traktor", rekao je Nikolić.



Kako kaže, tužan je zbog patnje Srba na Kosovu, ali ga raduje što imaju puno dece.



Ovo, inače, nije prvi put da Nikolić pomaže Srbima na Kosovu, jer je odmah po povlačenju srpske vojske sa Kosova, posle Kumanovskog sporazuma, sa kolegama privatnicima iz Jagodine Srbima na Kosovu poslao sedam šlepera pomoći u hrani, odeći, obući, higijeni...



Predlog za osnivanje posebnog fonda 



Kaže i da će predsedniku i vladi predložiti osnivanje posebnog fonda, nešto poput ranije samodoprinosa, u koji bi javna preduzeća izdvajala 0,5 odsto od zarada radnika, a poslodavci jedan odsto i to za investicije i projekte u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji.



Nikolić, naime, smatra da bi ulaganje u agrar, proizvodnju i preradu voća i povrća ili mesa zadržali mlade ljude, obezbedili im opstanak.



Jedanaestočlana porodica Nikolić u Jagodinu je iz Prekala došla osamdesetih godina, a Nikolić je osnovao fabriku posle povratka sa privremenog rada u Nemačkoj. Njegova fabrika je bila prva privatna u Jagodini i ovom delu Srbije.



Danas zapošljava 290 radnika, površine je deset hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora, proizvodi više od 2.000 raznih proizvoda. Izvozi 70 odsto proizvodnje.



Lane je Elektroprivredi Kosova isporučila robu u vrednosti milion evra.



Govoreći o Prekalama, Nikolić je podsetio da je u tom selu bilo 680 srpskih porodica, sada ih nema, ali 97 odsto njih nije prodalo imanje, pa ni njegova porodica.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva