TV Most - Miodrag Kostić želi deo Agrokora
Vesti
Miodrag Kostić želi deo Agrokora

14:10, 13.02.2018

|

Izvor: Tanjug

Srpski biznismen Miodrag Kostić, poznat kao "kralj šećera", prvi put je javno iskazao interesovanje za kupovinu bar jednog dela Agrokora.


"Agrokor je velika kompanija, s velikim aktivama. Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim sigurno će doći do prodaje. U onom delu prerade poljoprivrede, bićemo veliki investitor", rekao je Kostić za hrvatsku televiziju RTL, a prenosi portal Seebiz.
Kostićevo poslovno carstvo obuhvata poljoprivredu, trgovinu i turizam, s prihodima većim od milijardu evra, a u Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga, podseća se u informaciji.


Dalje se dodaje da je najavio da će još ulagati u Hrvatsku i da smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali."Za vreme letnjih raspusta 800 hiljada Srba putuje u Grčku. Ja sam siguran, da su nam politiČki odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas kao velikog investitora u turizam, da uložimo u Hrvatsku", rekao je Kostić.Komentarišući srpsko-hrvatski poslovni forum, koji je održan juče u Zagrebu, sprki biznismen je istakao da je svrha ovakvih sastanaka da kažu: "ne, mi smo se promenili, nemojmo pričati o različitostima, hajde da pričamo o sličnostima"."Dajte da vidimo šta možemo napraviti. Mi smo prve komšije. Važniji su dobri odnosi s prvim komšijama nego bratom u Americi", poručio je Kostić.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design