:

:

TV Most

clock

April 17, 2015   12:05

0

122

Ministri odbrane o unapređenju saradnje

Gašić se sa kineskim kolegom sastao na marginama 4. Moskovske konferencije, sa kojim je razgovarao o mogućnosti za unapređenje vojne saradnje, kao i o aktuelnim političko-bezbednosnim pitanjima, saopštilo je Ministarstva odbrane.

Na sastanku je konstatovano da dve zemlje vezuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi, ali i slični principi rešavanja problema u međunarodnoj politici.

Ministar odbrane Srbije je zahvalio na principijelnoj podršci koju Kina pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i dodao da Srbija čvrsto podržava politiku "jedne Kine".

Gašić je istakao da je treći Samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, održan u decembru 2014. godine u Beogradu, bio dodatni podsticaj daljem intenziviranju saradnje.

Gašić i Vanćiuen su, kako se navodi, razmatrali mogućnosti za unapređenje vojnoobrazovne, vojno-ekonomske, vojno-tehničke i vojno-medicinske saradnje, u skladu sa ranije utvrđenim strateškim partnerstvom dve zemlje.

Dodaje se da će uspešnoj bilateralnoj vojnoj saradnji doprineti činjenica da se dvojica ministara sastaju drugi put u relativno kratkom periodu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva