:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2015   12:05

0

257

Ministarstvo rada dalo 100 miliona dinara za NVO

Otvarajući konferenciju "Usluge socijalne zaštite i organizacije civilnog društva kao pružaoci -–EU standardi i domaće prakse", on je istakao potrebu otvaranja dijaloga sa nevladinim sektorom u svetlu najavljenih izmene Zakona o socijalnoj zaštiti, Porodičnog zakona i izrada nove strategije razvoja socijalne zaštite.

Ivanišević očekuje aktivno učešće nevladinog sektora u izradi pomenutih izmena zakona i novih strategija, još jednom naglasivši partnerstvo sa ovim sektorom u sredinama gde država ili lokalne samouprave nisu u mogućnosti da razviju servise.

Tako je ove godine, po njegovim rečima, Ministarstvo dalo preko 100 miliona za rad nevladinih organizacija, što u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, što u samoj socijalnoj zaštiti.

“Većina usluga koje su uspostavile nevladine organizacije postaju trajne, preuzimaju ih lokalne samouprave, što samo pokazuje potpunu opravdanost postojanja i lokalnih organizacija koje se bave pružanjem socijalne zaštite, ali i usluga na samom terenu, ocenio je sekretar.

Kako je naglasio, Ministarstvo ne gaji princip po kom se sedeći u kabinetu u Beogradu zna najbolje šta se dešava u Surdulici, već želi da upravo ti ljudi iz tih sredina kroz ovakve dijaloge ukažu na potrebe.

“Hoćemo da zajedno dođemo do najboljih rešenja u Srbiji, istakao je Ivanišević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva