:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

111

Ministarstvo pravde objavilo 34 komentara na amandmane


Ministarstvo pravde objavilo je na svom sajtu sve komentare na Radni tekst izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, koji su mu dostavljeni tokom drugog kruga javne rasprave. 


Ministarstvu pravde je u predviđenom roku pristiglo ukupno 34 komentara koje su poslale organizacije civilnog društva, strukovna udruženja, državni organi, profesori, advokati, kao i građani, navodi se u saopštenju ministarstva.


Ukazano je da će nakon usaglašavanja Radnog teksta ustavnih amandmana biti sačinjen Nacrt amandmanana Ustav koji će biti prosleđen Venecijanskoj komisiji, bez čijeg pozitivnog mišljenja se neće ići u dalju proceduru usvajanja.


Drugi krug javne rasprave počeo 22. januara, kada je Ministarstvo pravde na svojoj internet prezentaciji objavilo Radni tekst izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa i trajao je do 8. marta.


Tokom drugog kruga javne rasprave održana su četiri okrugla stola u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, na kojima su zainteresovani mogli da iznesu svoje stavove, kritike i sugestije. 


U isto vreme Ministarstvu pravde su dostavljana mišljenja, komentari i sugestije i pismenim putem.


Konsultacije o ustavnoj reformi pravosuđa počele su u maju prošle godine, kada su svi zainteresovani bili pozvani da Ministarstvu pravde dostave svoje pisane predloge izmena najvišeg pravnog akta države, a od septembra do kraja novembra tim povodom održano je više javnih debata.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva