:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 25, 2015   12:05

0

177

Ministarstvo i sindikati putara zajedno do posla

Ona je, učestvujući na otvaranju 20. radničko-sportskih igara "Putarijada 2015" rekla Tanjugu da je to odlična prilika da na jednom mestu budu radnici, sindikati, poslodavci i zahvalila se sindikatima što su je pozvali.

"Moje je i ministarstva da obezbedimo uslove da rade firme po zakonu, da se poštuju radnici, i sa druge strane, naravno da učinimo sve da domaće kompanije budu izvođači, a njihov zadatak je da budemo ponosni na puteve, a ne da imamo problem sa stanjem i održavanjem puteva", poručila je Mihajlović.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović rekla je da je to prvi put da su pozvali resornog ministra da otvori igre, jer je ovo, kako je navela i prvi put da imaju pravog sagovornika i socijalnog partnera koji razume probleme koje imaju i sindikati i poslodavci i koji zaista pomaže da se ti problemi prevaziđu.

"Naša preduzeća su po prvi put dobila od međunarodnih kredita poslove koje rade, čime smo praktično uspeli ne samo da sačuvamo, već i da uvećamo broj radnih mesta u putnoj privredi. Ja se iskreno nadam da će se ta dobra saradnja nastaviti, jer jedino na taj način može da bude dobro svima, i poslodavcima i zaposlenima, a i državi", rekla je Vukanović Tanjugu.

Prema njenom mišljenju, za kratko vreme je dosta toga urađeno, počev od usvajanja Konvencije 94 međunarodne organizacije rada, koja je bila osnov za pravljenje belih i crnih lista poslodavaca, te da se iskreno nada da će istrajati u tome na opšte dobro.

Na Kopaoniku se od 25. do 28.06.2015. održavaju 20. radničke sportske igre "Putarijada 2015." u organizaciji Samostalnog sindikata putara Srbije.

Na sportskim radničkim igrama učestvuje 636 učesnika iz 24 putarska preduzeća, koji će imati priliku da se oprobaju u osam različitih disciplina u stonom tenisu, šahu, streljaštvu, kuglanju, nadvlačenju konopca, malom fudbalu, odbojci, stonom tenisu i pikadu.

Pored sportskog takmičenja održaće se i radno proizvodno takmičenje u asfaltiranju, a Vidovdan, slava putara proslaviće se poslednjeg dana manifestacije u nedelju 28.06. 2015.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva