:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2018   12:05

0

179

Ministarstvo građevinarstva: Povećana vrednost građevinskih radova

Kako se navodi, duža građevinska sezona i veliki projekti povećali su vrednost građevinskih radova u 2017.
Uvećana procena vrednosti izvedenih građevinskih radova koju je RZS objavio u Mesečnom statističkom biltenu za decembar 2017, rezultat je veće građevinske aktivnosti u četvrtom kvartalu prošle godine u poređenju sa poslednjim tromesečjem 2016, jer su povoljniji vremenski uslovi omogućili produženo trajanje građevinske sezone.
Na veću procenjenu vrednost građevinskih radova uticali su i otpočinjanje radova na novim velikim infrastrukturnim projektima tokom 2017, uključujući auto-put Surčin–Obrenovac i dve deonice pruge Beograd–Budimpešta, ubrzano izdavanje e-dozvola, zatim pojačan monitoring Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nad projektima u realizaciji, kao i stabilizacija ukupne privredne aktivnosti i sprovođenje mera za smanjenje rada na crno, navodi se u saopštenju.
Dodaje se i da statistika beleži i povećanu produktivnost u građevinarstvu, s obzirom da ukupna vrednost posla raste sa manjim brojem radnih sati.
"Očekujemo da će vrednost izvedenih građevinskih radova u prethodnoj godini biti još veća kad se završi obrada bruto domaćeg proizvoda za 2017. godinu, na osnovu prikupljenih podataka iz završnih računa preduzeća" rečeno je u saopštenju. 
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva