:

:

TV Most

clock

Oktobar 27, 2016   12:05

0

126

Ministarstvo državne uprave ozbiljno razmatra napomene

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave došlo je do personalnih promena i potrebno je određeno vreme da se ustanovi da li je i u kojim tačno situacijama izostala reakcija“, navodi Ministarstvo.

Poverenik za informacije Rodoljub Šabić u pismu resornoj ministarki Ani Brnabić ukazao je na zabrinjavajući neadekvatan odnos Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu prema obavezama koje ono ima po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

"U slučaju odbijanja Gradskog zavoda za veštačenje iz Beograda da u dva navrata postupi po rešenju Poverenika, kao i da građaninu D. D. dostavi tražene informacije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave želi da kaže da je Upravni inpektorat od Gradskog zavoda za veštačenje zatražio izjašnjenje, obzirom da u tom trenutku nije imao informaciju o tome da li je rešenje izvršeno", navode u Ministarstvu.

Da bi se ta činjenica utvrdila, kako su rekli u Ministarstvu, pristupa se inspekcijskom nadzoru i ukoliko se utvrdi da rešenje nije izvršeno, podnosi se prekršajna prijava, kako je predviđeno Zakonom.

"„Saradnja sa svim državnim institucijama jednako nam je važna, a posebno sa onima koji imaju kontrolnu ulogu, kao što je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti", istakli su u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva