:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2018   12:05

0

199

Ministarstvo da sprečiti urušavanje ugleda Univerziteta u Kragujevcu


Na današnjoj sednici povodom stanja na Univerzitetu u Kragujevcu, NSVO je doneo zaključke među kojima i da podržava stavove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja iskazane u pismu ministra Savetu univerziteta u Kragujevcu od 29.1.2018. godine, navodi se u saopštenju.



Nacionalni savet takođe poziva ministra da što pre javno objavi nalaz inspekcije i preporučuje da sa dužnom pažnjom razmotri rešenja Agencije za borbu protiv korupcije, s obzirom na značaj borbe protiv korupcije u procesu pregovora sa Evropskom unijom.



Takođe preporučuje Savetu univerziteta u Kragujevcu i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da uspore postupak izbora rektora Univerziteta u Kragujevcu, odnosno da sačekaju pravosnažnost odluka Agencije za borbu protiv korupcije i Ministarstva, s obzirom na to da ima dovoljno vremena za izbor rektora do početka naredne školske godine.



Danas je i Republička prosvetna inspekcija u inspekcijskom nadzoru nad radom Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu saopštila da je utvrdila niz nepravilnosti i sačinila Zapisnik u kome je Fakultetu naloženo pet mera za otklanjanje nezakonitosti, kao i tri preventivne mere, saopštilo je Ministarstvo prosvete.



O rektoru i njegovom bahatom ponašanju, zapošljavanju podobnih...pisali su mediji prethodnih dana, a kako kaže dnevnik Blic na Univerzitetu "radi najmanje deset Arsenijevića, a funkcije i profesorke titule su dobili iako nemaju kvalifikacije rektorova nevenčana supruga, njen sin. Na Univerzitetu se našlo mesto i za rektorovu kumu, njenu decu i muža...".


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva