:

:

TV Most

clock

Jul 28, 2017   12:05

0

161

Ministar Spasovski: Makedonsko sudstvo je "trulo"

"Bekstvo bivšeg načelnika Odeljenja za prisluškivanje u Upravi za bezbednost i kontraobaobaveštajne poslove (UBK) Gorana Grujevskog i njegovog saradnika Nikole Boškovskog pokazuje koliko je trulo makedonsko sudstvo", rekao je Spasovski.

Ministar je rekao da sudije treba da odgovoraju jer su dvojici optuženih ostavili vremena da pobegnu.

"Ovo treba da bude jaka i krupna poruka za reformu pravosudnog sistema koja predstoji", rekao je Spasovski.

Makedonska policija juče je raspisala međunarodnu poternicu za pripadnicima UBK Goranom Grujevskim i Nikolom Boškovskim, pošto nije uspela da ih nađe da bi ih odvela u pritvor.

Vrhovni sud Makedonije je odluke o pritvoru te dvojice optuženih u slučaju "Tvrđava-target" potvrdio tek u sredu - skoro mesec dana pošto je osnovni sud doneo tu meru kako bi obezbedio njihovo prisustvo na suđenju.

Pritvor dvojici pripadnika UBK Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije osnovni sud je odredio početkom jula, ali nisu odmah pritvoreni kao što je uobičajeno u drugim slučajevima, već se čekalo da o njihovim žalbama odlučuju Apelacioni i Vrhovni sud.

Pripadnici UBK Goran Grujevski i Nikola Boškovski optuženi su za nelegalno prisluškivanje hiljada građana Makedonije između 2008. i 2015. i za uništavanje uređaja koje su koristili za prisluškivanje.

U slučaju "Tvrđava-target" među optuženima je njihov nadređeni, bivši direktor UBK Sašo Mijalkov, ali njemu nije određen pritvor, već mu je samo oduzet pasoš.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva