:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 23, 2018   12:05

0

213

Ministar policije stopirao meč Srbije i tzv. Kosova u Kovilovu


On je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci obavestio premijerku i predsednika.


"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima", izjavio je Stefanović.


Mlade srpske i kosovske rukometašice trebalo je da se sastanu u petak u 16 časova u Sportskom centru Kovilovo.


Srbija je domaćin kvalifikacione grupe u kojoj su još Norveška i Slovačka, trebalo je da se mečevi igraju u Kragujevcu, ali je Rukometni savez Srbije zbog velikog nezadovoljstva javnosti odlukom da se ne koriste nacionalna obeležja.


Grupa navijača sa srpskim obeležjima okupila se u Kovilovu i napravila atmosferu ispred Sportskog centra u kome se danas sastaju ženske juniorske reprezentacije Srbije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u rukometu.


Navijači su noćas patriotskim pesmama, uz zastave i baklje napravili uvertiru za utakmicu koja je izazvala veliku pompu jer je odlučeno da se igra bez obeležja i himne u Kovilovu i to nakon što je meč "premešten" iz Kragujevca.


Oni su klicali Kosovu poznatom izbornom pesmom "Oj Kosovo, Kosovo" i istakli poruku "Vidimo se", iako je zabranjen ulaz za gledaoce i predstavnike medija.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva