:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2017   12:05

0

164

Ministar odbrane obišao Prvu petoletku

Na sastanku je ministru predočeno da "Prva petoletke namenska" već dve godine radi veoma uspešno, za razliku od prethodnih dvadeset, da su sve obaveze prema državi u vidu poreza i doprinosa isplaćene i da radnici redovno primaju plate.

Direktorka "Prve petoletke namenske" Andjelka Atanasković rekla je da je 2016. godine ostvaren prihod veći od 137 miliona evra i dodala da su veoma dobri finansijski rezultati realno još i bolji, jer je oko tri miliona evra uloženo i u obnavljanje sredstava za proizvodnju.

Ministru je saopšteno da je "Prva petoletka namenska" na nedavnom Sajmu naoružanja u Abu Dabiju sklopila veoma povoljan ugovor, da je saradnja sa Ministarstvom odbrane sve bolja, što je dovelo i do sklapanja značajnih ugovora koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i rad u dve smene.

"Imamo dosta posla, sklopili smo brojne nove ugovore i sa kupcima u inostranstvu i s domaćim klijentima. Ugovori sklopljeni s Ministarstvom odbrane omogućiće da naša fabrika, kroz realizaciju novih projekata za Vojsku Srbije, postane nosilac objedinjavanja namenske industrije u Srbiji, što predstavlja veliki podstrek i za naše radnike", rekla je direktorka Atanasković.

Posle sastanka s poslovodstvom "Prve petoletke namenske" ministar je obišao proizvodne hale i montažu gde su mu predstvljeni neki od novih proizvoda i prezentovani uredjaji za ispitivanje stajnih trapova, pneumatika, kočnica i druge opreme i kapaciteta tehnoloških mogućnosti Istraživačko-razvojnog centra, navedeno je u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva