:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2015   13:56

0

459

Mineco započeo otkup koncentrata iz Trepče

Mineco je na nedavno završenom tenderu za prodaju oko 12.000 tona koncentrata olova iz "Trepče" izabran za najboljeg ponuđača, a Ugovor o kupoprodaji između Mineco International Limited-a i Kombinata "Trepča" iz Zvečana potpisan je 19. maja 2015. Ukupna vrednost ugovora se procenjuje na 16 do 20 miliona dolara, u zavisnosti od kretanja cene ovog metala na svetskim berzama tokom višemesečnog perioda isporuke.

Prema ugovorenoj dinamici koja predviđa isporuke u ravnomernim količinama i intervalima okvirno tokom 16 meseci, Trepča je danas isporučila prvih 500 tona koncentrata olova od ukupne ugovorene količine, što je početak sprovođenja Ugovora i dugotrajne saradnje. Kamioni Mineka su od ranog jutra dolazili u pogone "Trepče" i odvozili koncentrat ka morskoj luci odakle se prekookeanskim brodovima transportuje dalekim krajnjim korisnicima.

„Izuzetno nam je drago da smo otpočeli saradnju sa "Trepčom" Zvečan, kroz otkup njihove godišnje proizvodnje. Sve se odvija na vreme i onako kako smo dogovorili i nadamo se da ćemo imati dugoročnu uspešnu saradnju“ – izjavio je Dominic Roberts, direktor operacija Mineka.

Mineco International Limited, koji se bavi trgovinom obojenim metalima i rudnim koncentratima, konkurisao je takođe i na javnom pozivu za kupovinu oko 9.000 tona olovnog koncentrata iz Južne Trepče, koji je objavljen 20. aprila.

Mineco International Limited je deo Mineco Grupe, čije su osnovne delatnosti trgovina obojenim metalima i rudnim koncentratima, investiranje u rudarstvo i geološka istraživanja. Sa svojim partnerima Mineco upravlja rudnicima olova i cinka u Srbiji: ’Rudnik’ kod Gornjeg Milanovca i ’Velikim Majdanom’ kod Ljubovije, a kod Bosilegrada se priprema za otvaranje rudnik olova i cinka ’Bosil-Metal’. U Bosni i Hercegovini upravlja rudnikom olova i cinka Sase, sprovodi istražne radove u starom rudniku antimona kod Novog Goražda, a priprema otvaranje rudnika ceruzita kod Olova.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva